اگر متقاضی جراحی بینی و جزو ورزشکارها هستید ، خواندن این مقاله برایتان خالی از لطف نیست. خیلی ها از جمله ورزشکاران می پرسند ، آیا ورزش کردن برای کسانیکه تازه عمل بینی کرده اند ، خوب است یا نه؟ توجه داشته باشید ، رینوپلاستی جراحی حساسی در صورت است و بعد از عمل ، بدن نیاز به گذر زمان برای بهبودی دارد. برای جلوگیری از آسیب های جبران ناپذیر ، بایستی محتاط باشید ، بنابراین برای اینکه نحوه اصولی ورزش بعد از جراحی بینی را بدانید یا این که بهترین زمان برای شروع ورزش چه موقع است و کدام ورزش ها را می توانید انجام دهید ، ادامه این مقاله از دکتر محمد آریاصدر ، بهترین جراح گوش ، حلق و بینی در تهران و ساوه را مطالعه کنید.
چه زمانی برای شروع ورزش بعد از جراحی بینی مناسب است؟
عمل بینی هم مثل هر اقدام درمانی دیگری ، نیاز به گذراندن دوره ریکاوری دارد تا در این مدت بدن بتواند توان کلی خود را بدست آورد. طبق توصیه بهترین پزشک و جراح گوش ، حلق و بینی در ساوه و تهران ، بهتر است در هفته اول بعد از عمل خوب استراحت کنید. ضمن اینکه ، به نوع تغذیه بعد از جراحی بینی هم توجه داشته باشید و ویتامین ها و مکمل های مناسب را مصرف نمایید تا زودتر توان از سر گیری فعالیت های روزانه را پیدا کنید.
هر فشار و ضربه کوچکی ، بعد از عمل خطرناک بوده و می تواند خونریزی بینی را تشدید کند ، چون بافت ها و اندام های داخلی دستخوش تغییرات و جراحات شده و نیاز به زمان برای تثبیت و جوش خوردن دارند. همچنین ، هر حرکت تند و سنگینی حین ورزش بعد از جراحی بینی می تواند ضربان قلب و در نهایت فشار خونتان را افزایش دهد و نتیجه اش خونریزی ، کبودی ، التهاب و سایر مشکلاتی است که بهبودی را به تعویق می اندازند. بنابر این تا ۶ هفته بعد از جراحی بینی ، فعالیت های شدید نکنید.
بنابراین ، برای از سر گیری فعالیت های جسمی ، فیزیکی و ورزش بعد از جراحی بینی ، بهتر است تحت نظر بهترین جراح بینی تهران با پیاده روی سبک و قدم زدن آرام شروع کنید تا خونتان به گردش در آید و زمان بهبودی را کوتاه کند چون به همان میزانی که تحرک شدید خطرات زیادی دارد ، بی تحرکی هم عوارض خود را بر روی بدنتان به جای می گذارد.
هرگاه در حین ورزش بعد از جراحی بینی ، احساس خستگی یا نفس تنگی داشتید ، سریعاً بایسیتید زیرا این احتمال هست که ضربان قلب و فشار خونتان بالا برود. در چنین حالتی ، بدنتان به شما هشدار می دهد و بهتر است استراحت کافی کنید و داروهای خود را طبق توصیه پزشک مصرف نمایید.
برنامه زمانی مناسب برای انجام ورزش بعد از جراحی بینی
اولین نکته در پشت سر گذاشتن روند بهبودی صبوریست ، مخصوصاً روی سخنمان با ورزشکاران حرفه ای است که تا پیش از این ، عادت به انجام ورزش و فعالیت های سنگین داشته اند. اگر بخواهید طبق برنامه زمانی منظمی می توانید فعالیت هایتان را از سر بگیرید.
ورزش بعد از جراحی بینی – هفته اول
با قدم زدن آرام شروع کرده و حتماً فشار خون خود را در هفته اول چک کنید چون همانطور که اشاره کردیم حین ورزش بعد از جراحی بینی ممکن است با مشکلات و خطراتی مواجه شوید. فشار خون نوعی آلارم برای بدن است و با سنجش آن هر کسی می تواند شرایط فیزیکی خود را درک کند. همچنین ، می توانید فعالیت های روزانه را از سر بگیرید.
ورزش بعد از جراحی بینی – هفته دوم
حرکات جزئی و بسیار ملایم انجام دهید ، مثلاً زمان پیاده روی را کمی افزایش دهید. هنوز برای شروع فعالیت های سنگین خیلی زود است و حواستان باشد ، مبادا فشار خونتان افزایش یابد یا سایر مشکلات قلبی و عروقی برایتان اتفاق بیفتد.
ورزش بعد از جراحی بینی – ماه اول
طبق توصیه بهترین جراح بینی در تهران ، پس از یک ماه می توانید حرکات و فعالیت های کششی و قدرتی مثل بدنسازی ، پیلاتس ، حرکات اسکوات ، لانچ ، وزنه و غیره را شروع کنید ولی فعالیت های مخصوص ورزش بعد از جراحی بینی که در آن ها احتمال برخورد ضربه به صورت وجود دارد ، مانند ورزش های توپ دار ، حرکات رزمی ، حرکات هوازی پر تحرک ، مثل دو میدانی و غیره تا تقریباً ۳ ماه ممنوعند.
ورزش بعد از جراحی بینی – پس از یک ماه و نیم
در این زمان می توانید به استخر بروید و شنا کنید ولی شیرجه زدن و استفاده از سونای خشک تا ۳ ماه ممنوع است.
ورزش بعد از جراحی بینی – ماه ششم
از اواخر ماه ششم و اوایل ماه هفتم ، می توانید تمام فعالیت های ورزشی را به شرط مراقبت از ضربه و برخوردهای احتمالی از سر بگیرید. اگر ورزشکار حرفه ای بوکس هستید ، با استفاده از محافظ بینی اقدام به تمرین کنید.
چرا انجام فعالیت های سنگین در هفته های اول ممنوع است؟
همانطور که اشاره کردیم ، یکی از دلایل بالا رفتن ضربان قلب و در نتیجه فشار خون و مسائل مربوط به آن ، گنجاندن فعالیت های سنگین در ورزش بعد از جراحی بینی است. همچنین ، به این دلیل که دوره نقاهت را پشت سر می گذارید ، بدنتان در این مدت قدرت و انرژی سابق را ندارد و تحلیل یافته است ، بنابر این به زمان نیاز دارید تا بدنتان کمی توان خود را بازیابی کند. بعلاوه ، نیاز به نفس کشیدن حین ورزش ، بیشتر احساس می شود و چون راه تنفسیتان تحت عمل قرار گرفته ، در نتیجه کار را برای شما سخت می کند.
اگر زودتر از موعد سراغ ورزش بعد از جراحی بینی بروید ، چه خطراتی شما را تهدید می کنند؟
طبق توصیه بهترین جراح بینی در تهران ، فعالیت های زود هنگام موجب التهاب ، ورم ، خونریزی ، کبودی و کندی در روند بهبودی می شوند. بنابراین ، برای جلوگیری از بروز عوارض احتمالی ، قبل مشورت با جراح بینی خود در ساوه یا سایر شهرها و پیش از اطمینان از صلاحدید او ، فعالیت های بدنی را شروع نکنید.
ورزش بعد از جراحی بینی _ پیاده روی
طبق توصیه بهترین جراح گوش ، حلق و بینی در تهران ، حین ورزش بعد از جراحی بینی ، پیاده روی آهسته منجر به رقیق شدن خون و جلوگیری از لختگی آن می شود. همچنین ، تاثیرات مثبتی در ترمیم بافت های صدمه دیده دارند. همچنین ، پیاده روی سریع موجب ایجاد خونریزی و ورم می شوند. در ادامه ، برنامه زمانی برای شروع پیاده روی در نظر گرفته شده که طبق توصیه پزشکتان می توانید در هفته اول بعد از جراحی ، روزی سه با ر و هر دفعه به مدت ۵ دقیقه پیاده روی داشته باشید. در هفته دوم می توانید ۵ دقیقه به زمان قبلی اضافه کنید ؛ یعنی روزی سه بار و هر بار ۱۰ دقیقه. در سومین هفته ، ۵ دقیقه دیگر می توانید زمان را افزایش دهید ؛ یعنی روزی سه بار و هر دفعه ۱۵ دقیقه. در چهارمین هفته ، می توانید دفعات را در طول روز افزایش دهید ؛ یعنی روزی ۴ بار و هر دفعه به مدت ۱۵ دقیقه ، پیاده روی مجاز است. البته ، در هفته چهارم می توانید طبق مشورت و توصیه جراحتان در ساوه یای تهران ، نوع ورزش را می توانید تغییر دهید.
پیام بگذارید
این قسمت بعد از ثبت نام و ورود به سایت برای شما نمایش داده می شود